Egen domän för företaget

I dessa tider av sociala medier så är det många som ifrågasätter huruvida ett företag överhuvudtaget behöver en egen domän. Många har redan valt bort domänen utan att det i någon större utsträckning har haft negativ inverkan på deras verksamhet. Åtminstone inte i det långa loppet. Men vad många missar är att de negativa effekterna kan komma krypande med tiden, och att det faktiskt fortfarande finns många anledningar att ha en egen domän. Så vilka är de?

En egen domän blir mittpunkten för företagets närvaro på nätet. Oavsett om det handlar om mejlkommunikation eller att fånga upp intressenter via sökmotorer så säkerställer den egna domänen att alla vet var företaget, så att säga, håller hus. Har man många konton på olika tjänster är de även enkelt att ha e-post via egen domän som en central punkt.

En egen domän är även en sorts seriositetstecken. Även om detta inte längre är lika sant som det var förr i tiden. För inte så länge sedan ansågs fasta nummer vara mer seriösa än mobilnummer, och det är inte omöjligt att domänens seriositetsstämpel kommer att försvinna med tiden. Men än så länge anses en egen domän helt enkelt vara seriös.

Så om ni inte redan har en egen domän är det helt klart rätt tillfälle att överväga att skaffa en. Numera är de inte särskilt kostsamma och är ett bra komplement till verksamheten. Behöver ni webbhotell så finns det allt ifrån enkla gratisalternativ till avancerade lösningar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *