Svenskarnas favoritgodis 2020

Vi är ett land av gottegrisar, det är bara att erkänna. Vi älskar våra grandiosa staplar av lösgodislådor. Stapel efter stapel. Ju mer att välja på desto bättre! Folk som kommer på besök till Sverige tror inte sina ögon när de ser hur mycket plats vi dedikerar åt godis i våra matbutiker, men för oss är det en självklarhet! Godis är ju gott.

Vilket godis tror du var svenskarnas favorit för 2020? Tidskriften Mitt Kök kom ut med en topplista och vi börjar längst ner på 10:e plats med den tidlösa klassikern lys melk. Perfekt storlek – en liten munsbit – av underbar choklad som bara smälter på tungan. En klar favorit. Sedan kommer tutti frutti med de färgglada små godisfrukterna som faktiskt har funnits sedan 20-talet. Frukt och starka färger, vad påminner det dig om? Geléhallon! De ligger på 8:e plats och behöver heller ingen introduktion. Även om de främst hyllas på alla hjärtans dag är det alltid en god idé med lite geléhallon, kärlek i luften eller ej. Kolla in Artiks om du vill ha en poster som får det att vattnas i munnen: https://artiks.se/posters/kategorier/mat-dryck

På 4:e plats hittar vi hallon- och lakritsskallar. Heller ingen jätteförvåning, även om vi kanske inte hade förväntat oss att se dem på fjärde plats. Men visst, hallon och lakrits har alltid varit en dödlig kombo. Mer frukt och gelé med persikor på nästa plats. Inte alls förvånande. Sedan kommer center original, dumle, fruktnappar och sura colanappar. Mycket gelé blir det. Nummer ett – Sveriges populäraste smågodis – är bubblizz.