Marknadsför ditt företag helt gratis

Marknadsföring på nätet behöver inte vara dyrt! Och sanningen är den att även om man kastar en massa pengar på annonser på Facebook och Google så innebär det inte att man automatiskt kommer att tjäna på det i längden. Konkurrensen har aldrig varit större och något som man tjänar allra mest på är sökordsoptimering. Det är en strategi som funkar bäst över tid. Det är dessutom gratis att sätta sig in i hur man bäst optimerar sitt innehåll för sökmotorer och sedan implementerar det på sina hemsidor.

Det finns också andra metoder som är helt gratis som hjälper en att positionera sig som en expert i branschen, vilket är nyckeln till att kunna ta bra betalt för sina tjänster och produkter. Låt oss säga att ni har ett företag som säljer klinker golv och kakel. Ni är insatta i hur man lägger klinker golv, vad man ska tänka på när man köper klinker, vad man ska undvika, etc. Hitta forum på nätet i ämnet där folk samlas för att diskutera allt som har med klinker att göra. Dela med er av er kunskap och ge ovärderliga tips. Folk kommer att uppskatta det och utan att ni har spenderat en enda krona har ni fått kontakt med exakt rätt kundgrupper.

En liknande metod som också är helt gratis men kräver ett liknande engagemang är att skriva smarta kommentarer på artiklar och bloggar. Välj hemsidor som tillåter dig att länka till din egen hemsida. Men gör det på ett snyggt sätt så att det inte upplevs som spam.