Goda matpajer i långpanna

Det kan vara svårt att ständigt komma på nya kreativa idéer till lunchlådan, samtidigt som det är trist att ständigt äta samma sak. Många av oss fastnar vid några klassiska maträtter och det kan bli tråkigt i längden, så idag vill vi hjälpa till lite på traven och komma med lite smarta tips på goda matpajer som går att laga i långpanna. Det resulterar i många lunchlådor och ger dig möjligheten att laga några läckra maträtter utan att det behöver ta så lång tid.

Köttfärspaj är en av våra favoriter att laga i långpanna. Det är så otroligt enkelt och otroligt gott, samtidigt som det passar perfekt med en härligt fräsch sallad. Gör en snabb sallad på morgonen och lägg den i lunchlådan med isbergssallad, gurka och tomater, för balansera den väldigt mättande och smakrika pajen med något lätt och fräscht.

För att göra en köttfärspaj lagar du i princip en köttfärssås precis som du brukar när den serveras med spaghetti, men den enda skillnaden är att du låter den bli något tjockare. Om du vill kan du dessutom komplettera med ett block fetaost och oliver för att ge den en Medelhavstouch. Krydda med extra oregano och basilika så har du en ny familjefavorit.

Pajskalet kan tryckas ut eller kavlas ut i långpannan. Det är viktigt att låta pajdegen vila i kylen i minst en halvtimme och sedan ska det förgräddas i ungefär 10 minuter innan man fyller pajskalet med köttfärs, fetaost och oliver. Servera i vårsolen ute på altanen och om du inte redan har gjort det – köp utemöbler hos gardenstore.se.